MČR V ZIMNÍM PLAVÁNÍ V PRSAŘSKÉM ZPŮSOBU 2021 A JEDINÁ KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKA PRO ÚČAST NA NĚM

Aktuální stav ohledně Mistrovství České republiky prsařským způsobem (6. března 2021 ve venkovním nevyhřívaném bazénu Plaveckého stadionu Podolí v Praze) připouští možnost uspořádání jako pravděpodobnou. Dnes, tj. 18. února 2021, přidal své doporučení k žádosti pořadatele o výjimku k uspořádání akce za Národní sportovní agenturu její předseda pan Hnilička.

Pořadatel již učinil všechny potřebné úkony pro to, aby v případě definitivního udělení výjimky Ministerstvem zdravotnictví ČR mohl šampionát proběhnout. Finální rozhodnutí budeme vědět příští týden a obratem zde bude publikováno. Můžete se proto na akci i nadále připravovat.

DŮLEŽITÉ PŘIPOMENUTÍ nyní aktuálního listopadového rozhodnutí STK: JAKO JEDINÁ PODMÍNKA KVALIFIKAČNÍCH LIMITŮ BYLO PRO MČR ZP STANOVENO “DOSAŽENÍ VÝKONNOSTNÍHO STUPNĚ OPRAVŇUJÍCÍHO KE STARTU NA MISTROVSKÉ TRATI”. Při zvážení pravděpodobnosti a tedy v kombinaci se skutečností, že za 8 předchozích ročníků uspořádaných doposud v Podolí byla teplota vody jen 2x pod 8 st. C, je možné, že se letošní mistrovství kvůli této zvláštní pandemické době uskuteční mimořádně jako „super-open“ – tedy otevřené všem plavcům registrovaným v ČSPS.

Upravený rozpis soutěže (oproti STD) ZDE.

On-line přihlašovací informační systém bude pro soutěž zpřístupněn již během dnešního večera. Jakkoliv je možné se na nemistrovskou část soutěže přihlásit (s následky dle rozpisu) i po oficiální uzávěrce, upozorňuje pořadatel na tradiční pravidlo, které platí u všech mistrovství, že pro mistrovskou část platí uzávěrka v pondělí 1. března 2021 ve 23:59 hod. jako nepřekročitelná.

Tomáš Prokop
místopředseda pro zimní plavání výboru sekce dálkového a zimního plavání ČSPS
a ředitel MČR v ZP v prsařském způsobu

18. února 2021

 

 

https://zimni-plavani.info/dok/20-21/20210306%20-%20PrahaPodoli%20-%20v2%20-%200218.pdf