FORMÁLNÍ UKONČENÍ SEZONY ZIMNÍHO PLAVÁNÍ 2020/2021

Milí zimní plavci,

letošní sezóna zimních plaveckých soutěží je u konce. Bohužel z plánovaných soutěží se uskutečnil jen malý zlomek z důvodu omezení proti šíření koronaviru. Velké díky a ocenění patří tedy všem pořadatelům, kterým se podařilo soutěž uspořádat při dodržení přísných hygienických podmínek a vyřizování výjimek, které stálo nemalé úsilí. Úspěšně uspořádané soutěže:

  • 4.10.2020 – Blansko Macocha (Fides Brno)
  • 10.10.2020 – Slavkov (Fides Brno)
  • 12.12.2020 – Náchod Plhov (SK Výtahy Náchod)
  • 26.12.2020 – Praha ND (I. PKO Praha)
  • 6.3.2021 – Praha Podolí – MČR Prsa (I. PKO Praha)

Vzhledem ke skutečnosti, že se konaly pouze 4 bodované soutěže v Českém poháru zimního plavání, nebudou vyhlášeni celkoví vítězové, jak jsme již avizovali po listopadové schůzi výboru sekce DZP.

Protože se letos nakonec neuskuteční vyhlašování nejlepších sportovců celého Českého svazu plaveckých sportů za rok 2020, rozhodl výbor sekce DZP o náhradní formě ocenění v rámci naší sekce dálkového a zimního plavání. Ocenění bude vyhlášeným plavcům předáno při MČR v dálkovém plavání na Seči. Výsledky ankety budou publikovány na webech DP a ZP samostatným článkem, na tomto místě tedy jen stručná gratulace plavci roku 2020 v zimním plavání – Jiřímu Polanskému (I. PKO Praha)!

Přejeme pevné zdraví a doufáme, že příští sezóna již bude mnohem lepší a budeme moci opět plně soutěžit.

Za zimní podvýbor výboru sekce dálkového a zimního plavání

Michal Pohořelý