Sobotní soutěž v Hradci Králové se koná

Aktuální doplněk 26. 11. 14:30:

rozpis soutěží Otužilecké Labe: 211127-Hradec-v03.pdf

pátek 10:30: Včera nebylo, dnes již je k dispozici písemně co přesně od dnešních 18 hodin platí. Výklad není zcela jednoznačný, raději než jedna soutěž pro cca 200 lidí proběhne zítra v Hradci 5 závodů každý pro cca 50 plavců. Časový program vychází z původního, je lehce upraven na novou situaci. Na prezenci (o trochu dříve proti plánu) od 9:10 si vedoucí výpravy připraví seznam přihlašovaných plavců s telefonními čísly pro každou trať zvlášť. Doklady o očkování, prodělání nemoci atd. předloží ke kontrole, na tom a dalších opatřeních se nic nemění. Teplota vody dnes je 4,7°C, proud pod 5 m/min. Ráno zveřejníme aktuální info.

===

Soutěž Českého poháru v zimním plavání se v Hradci Králové v sobotu 27. listopadu poplave. Pečlivě jsem vyslechl (ve čtvrtek od 16:40) tiskovou konferenci vlády ČR k aktuálně od pátku přijímaným opatřením.

Pochopil jsem to tak, že na oficiální sportovní soutěž pořádanou ČSPS se vztahuje limit maximálního počtu účastníků 1000 osob. Přihlášených je 190, takže konání akce nic nebrání. Abych se přesvědčil, že to není jen můj názor a zbožné přání, volal jsem na linku MZdr ČR 1221. Operátorka mne ujistila, že jsem to pochopil správně.

Jiří Kuřina, ředitel soutěže

PS: Vzhledem k předpovědi počasí očekávám teplotu vody pod 4°C. Rychlost proudu řeky byla včera 3 m/min – pokud to vydrží, budou tratě postaveny na otočku a hodnoceny jako na stojaté vodě. Slíbit, že to tak bude, nemohu, budu informovat.
Vzhledem k aktuální situaci apeluji na používání respirátorů ve vnitřních prostorách, používání dezinfekce (bude zajištěna) a rozumu (ten nedodáváme).
Zájemci už to vědí, odvolali jsme v současné situaci nedělní soutěž IISA.

Těším se na setkání v sobotu.