Splněné limity MČR v prsařském způsobu

STK provedla kontrolu dle stanovených limitů pro MČR prsa v zimním plavání v sezóně 2023/2024. V přiloženém souboru jsou plavci splňující limity pro účast na MČR v prsařském způsobu, které se bude konat 24.2.2024 v Praze v Podolí. Jelikož je možné, že teplota vody v době soutěže bude okolo 8 °C, barevně jsme odlišili jednotlivé možnosti startů:

  1. Pro teplotu vody 4,1 – 8 °C jsou plavci bez označení – černý text.
  2. Pro teplotu vody 8,1 °C a vyšší jsou plavci označeni modře – odpadá nutnost vyplavaného výkonnostního stupně a stačí podmínka 2 odplavaných soutěží, je-li požadována.
  3. Pro teplotu vody do 4 °C (včetně) jsou plavci označeni červeně (tato varianta není pravděpodobná).

Jelikož tedy není vyloučené, že teplota vody v době konání MČR bude nad 8 °C, zájemci o účast na mistrovské trati se hlaste na příslušnou mistrovskou trať. Start na mistrovské trati modře vyznačeným plavcům bude umožněn, pouze pokud teplota vody bude nad 8 °C.

Pouze v případě teploty vody 4,1 – 8 °C by ženy masters C, které jinak nemusí splňovat „žádný“ kvalifikační předpoklad, potřebovaly pro svou trať 500m logicky disponovat alespoň III. výkonnostním stupněm.

Ostatní kategorie, které nejsou součásti přílohy, tedy – kategorie dorostenci, dorostenky, muži 70-79 a 80+ (masters D a E) a ženy 60–69 let, 70-79 a 80+ (masters C, D a E) – jsou kvalifikovány BEZ LIMITU.

Uzávěrka přihlášek pro mistrovské tratě je v pondělí 19.2.2024.

V této souvislosti ještě upozorňujeme na nové ustanovení 9.2. SŘZP, podle kterého “Pokud oddíl/klub hlásí přihlášku na MČR po termínu, pak tak učiní textovou formou, maximálně však 48 hodin před zahájením závodů. Za každého takto přihlašovaného závodníka udělí STK pokutu 500 Kč přihlašujícímu oddílu/klubu. Takto přihlašovaní závodníci musí splňovat kvalifikační kritéria pro dané MČR.”

Všem sportovcům přejeme hodně štěstí.

Tomáš Prokop, Renata Nováková, Michal Pohořelý