Soutěže ve Slavkově a Jičíně ovlivněny rozhodnutím vlády ČR

Dne 30. 9. 2020 byl vládou České republiky vyhlášen nouzový stav usnesením č. 957 a následně usnesením č. 958 omezeny hromadné akce v termínu od 5. do 18. října 2020.

Bohužel Vás musíme informovat, že v souladu s Usnesením vlády České republiky ze dne 30. září 2020 č. 958 o přijetí krizového opatření (viz odkaz výše) vláda České republiky s účinností ode dne 5. října 2020 do 18. října 2020 omezuje sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy tak, že se jich účastní pouze sportovci a nezbytné osoby zabezpečující organizační a technické zázemí včetně rozhodčích a osob zajišťujících zpravodajství v počtu nepřevyšujícím 130 osob v rámci vnitřního i vnějšího sportoviště; stejné omezení se vztahuje i na přípravu sportovců pro sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy.

Po dnešní (psáno 1. 10.) konzultaci sekretariátu ČSPS s předsedou Národní sportovní agentury a Informační linkou Hygienické služby České republiky Vám bohužel musíme oznámit, že tato opatření se týkají rovněž plaveckých soutěží. Soutěže plaveckých sportů mohou být tedy ve výše uvedeném termínu organizovány do celkového maximálního počtu 130 osob včetně trenérů, rozhodčích, pořadatelského týmu apod. Samozřejmě bez účasti diváků.

Z uvedených důvodů se nyní jedná s pořadateli soutěží

zimního plavání plánovaných ve Slavkově na sobotu 10. a v Jičíně 17. října. Zvažuje se možnost pořádání ve dvou půldnech tak, aby byly dodrženy stanovené podmínky. Začátkem příštího týdne oznámíme výsledek.

Věříme, že nepříznivá epidemiologická situace brzy pomine a budeme moci bez omezení  opět soutěžit v zimním plavání.