Punkva 4. října 2020

Dne 4.10.2020 v Punkevních jeskyních v Moravském krasu proběhlo zahájení zimní sezóny 2020/2021.

Michal Moravec - 72. plavba zimních plavců v Punkvěpokyny před plaváním

Tento ročník byl výjimečný tím, že nad námi visí pomyslný strašák zvaný COVID 19. I přes tento handicap se pořádající oddíl Fides Brno popral se všemi organizačními záležitostmi. Poděkování za podporu a účast při vyhlášení nejlepších zimních plavců předešlé sezóny 2019/2020 patří plavajícímu předsedovi Českého plaveckého svazu Petru Ryškovi. Vyhlášení probíhalo pod vedením předsedkyně DZP Haná Prostějov – Dany Zbořilové. Nejlepší zimní plavci byli oceněni diplomy, medailemi a poháry.

vyhlášení Českého poháru v zimním plavání - ženy masters Bženy masters B

Vyhlášení:

Nejlepší oddíly 2019/2020:

  1. I. PKO Praha
  2. Fides Brno
  3. Česká otužilecká unie

Nejlepší ženy 2019/2020:

  1. Pavlína Nováková (I. PKO)
  2. Renata Nováková (SCPAP)
  3. Magda Okurková (FiBr)

Nejlepší muži 2019/2020:

  1. Jiří Polanský (I. PKO)
  2. Jakub Valníček (I. PKO)
  3. Michal Slanina (FiBr)

Kompletní přehled o výsledcích najdete na webu bodování. Nejlepší jednotlivce ve všech kategoriích a přední oddíly obsahuje dokument ke stažení.

Nováčkem roku byl Jiří Novák (I. PKO). Netradičně inovativně byla vyhlášena i nejlepší z nově plavajících žen: Veronika Horáčková z Hané.  Skokanem byl v sezóně 2019 / 2020 Karel Buchta (JPK).

Podklady připravené pro vyhlášení:
nejlepší nováčci
největší skokani.

 

zimní plavání zahájení Punkva
po doplavání – pohár pro nejlepšího muže

Vraťme se ale zpátky do Punkevní jeskyně. Kvůli COVIDU 19 byl omezen počet plavců na konečné číslo 56. Upřednostněni byli již zmiňovaní nejlepší plavci sezóny 2019/2020, kteří přijeli na svoje vyhlášení. Posléze doplněni ostatními plavci. Omlouváme se tak všem dalším za neumožnění jejich plavby.

Punkva 4. října 2020 – informace o plavcích a plavbě
výsledková listina

Punkevní ponor probíhal podle časového harmonogramu. Při prezenci se nevyskytly žádné problémy. Teplota vzduchu byla 16 stupňů a teplota vody 10 stupňů. Účastníci se odebrali suchou nohou jeskynním systémem až na dno propasti Macocha, poté lodičkami na místo činu. Odtud pak již mokrou cestou, přes Masarykův dóm až ven z jeskyně. Tratě byly jako vždy, 100 a 300 metrů.

Největší dík patří jeskyňářům Moravského krasu, obzvláště pak průvodci Zdeňku Hejčovi za vtipné uvítání. Děkujeme, už od roku 1949 za tuto možnost zde plavat!!!

Dana Zbořilová - plavání v Punkvě
relaxace po doplavání

Punkevním jeskyním třikrát ZDAR, ZDAR, ZDAR!!!

napsal(a): „Ježek“
JirkaK HK doplnil fotografie
a provedl drobné úpravy textu na základě upozornění čtenářů,
naposledy 9. října.