Aktuální informace k plavání na Punkvě

Doplněno 29. 9.: Vzhledem k letošnímu limitu účastníků jen 54 plavců pořadatel přednostně přijme přihlášky prvních třech oceněných ve vyhlašovaných kategoriích ČPZP 2019/20. Účast nebude bodována. Pořadatel žádá oddíly o odhlášení těch, kteří nesplňují přednostní podmínku. Případné výjimky řeší ve čtvrtek ředitel akce Michal Moravec. Všichni účastníci budou mít při pobytu v areálu Punkevních jeskyní i v jeskyni nasazenou ochranu nosu a úst a odloží ji jen po dobu plavání v říčce. Vnitřní prostory provozní budovy s výjimkou veřejných WC nebudou účastníkům akce k dispozici.

Od dnešního dne (čtvrtek 24. září) byla vyhlášena Ministerstvem zdravotnictví ČR nová opatření, která nedovolují pořádat venkovní akce pro více než 50 účastníků, pokud nemá každý své místo k sezení.

Nezbývá nám než doufat, že do první říjnové neděle se již nebudou zpřísňovat, a že zahájení nové sezóny zimního plavání a vyhlášení výsledků té předešlé v neděli 4. října na Punkvě proběhne.

Žádáme zástupce oddílů, aby do online systému přihlášek v termínu (úterý 29. září) zadali přednostně ty medailisty, kteří chtějí na vyhlášení výsledků přijet a zaplavat si. Pokud by měli zájem přijet všichni ocenění, byla by tím kapacita 50 plavců již prakticky vyčerpána. Je možné, že někdo z oceněných nebude moci nebo nehodlá přijet; budeme rádi,  když oddíly přihlásí i několik dalších zájemců, zejména z řad těch, které dlouhodobě často vídáme na soutěžích. Rádi bychom vyhlašovali výsledky Českého poháru 2019/2020 před širším publikem – ale na jaře to nešlo a nyní se zdá, že podzimní termíny jsou také velmi nejisté.

K organizaci: samozřejmě platí všechna aktuální opatření a doporučení, popsaná již dostatečně jinde (i na tomto webu). Plavci projdou jeskyněmi v rouškách, s průvodcem, ale bez výkladu. Nasednou do loděk, které je dovezou na start tratí. Tam na pokyn rozhodčího vlezou do vody a plavou.

Je pravděpodobné, že tento článeček budeme v příštích dnech ještě doplňovat a aktualizovat – sledujte případné změny.