Pozvánka do Hradce

Zveme Vás na příští víkend do Hradce Králové na Labi.

V sobotu 26. listopadu se koná soutěž Českého poháru v zimním plavání – jedná se o padesátý ročník. Pro každého plavce jsme připravili při této příležitosti drobný dárek. Prezentace a šatny jsou v budově TJ Sokol, nekoná se nástup v tělocvičně, vše si řekneme na náplavce u řeky. Na mail uvedený v propozicích 221126-hradec-kralove-v03 posílejte požadavky na oběd navíc pro doprovod a vegetariánské menu.

V neděli 27. 11. se plave závod dle pravidel světové asociace IISA. Stručně: nohavičky plavek mohou sahat po kolena, plavec smí mít pouze jednu čepici, klasickou, nikoliv neoprenovou. Plave se v malých rozplavbách s bezpečnostními bójkami.

Soutěží se na tratích 500m a 1000m. Nezávodně si mohou případní zájemci zaplavat 100 nebo 250m. Více podrobností viz propozice. Účast v této soutěži může posloužit jako kvalifikace pro zahraniční akce včetně Mistrovství světa. Tradičně vyhodnotíme plavce, kteří budou závodit po oba dny, a nejlepší z nich obdrží hodnotnou cenu. Je to takový kombo závod – katovický přinejmenším v této sezóně nebude.

O teplotě vody a podmínkách na řece Vás budeme informovat. Momentálně (pátek 18. 11.) řeka skoro neteče, teplota vody v řece od minulého týdne poklesla o víc než 2°C na dnešních 6,5°C. Vzhledem k předpovědi počasí, kde významné ochlazení nás teprve čeká v příštích dnech, věřím, že se dočkáme ledové vody. Ale rozhodne to příroda a posoudí rozhodčí, já to slíbit nemohu. Budeme průběžně informovat.

Jirka Kuřina, SOHK