Brodský rampouch, 2. ročník

V sobotu 9. listopadu si dali další setkání závodníci – zimní plavci z celé republiky. V autokempu Brodský v Červeném Kostelci již od ranních hodin vítalo přijíždějíci plavce uplakané počasí, při teplotě vody 7,5°C a vzduchu 7 stupňů. Soutěžících se nakonec sjelo celkem 146.

Broďák - otužilci - deštivo

Tygři se chtěli vytáhnout, a tak rozdávání čipů na druhém závodě s čipy probíhalo bez problémů, každý plavec si nalezl startovní číslo, hned byl popsán a obdržel čip. Za to, že čipy na místě byly včas, patří poděkování Tomáši Kozubkovi,  který je přivezl a obsluhoval systém časomíry.

chipy na zimním plavání, Broďák 2019

Při čipovém měření by výsledky i body měly být bezchybně vystaveny v den závodu večer, nejpozději v neděli během dne. To se nám  bohužel nepodařilo. Jak správně říká Michal Moravec  učíme se to všichni: pořadatelé, rozhodčí,  ale i plavci. Věřím, že příště se nám to povede lépe.

Ač je zimní plavání jako sport oproti jiným státům u nás už trochu dál jak pravidly, tak organizací, máme stále co zlepšovat. Chtěl bych zde poděkovat dvěma pánům Michalu Moravcovi a Petru  Miholovi, do jakých výšin tento sport přivedli, kluci díky.

Červený Kostelec - závěr zimního plavání

A závěrem bych chtěl poděkovat všem plavcům za učast na druhém ročníku Brodského rampouchu, a velké díky patří tygrům a tygřicím za odvedenou práci. Dále velké díky Jirkovi Kuřinovi, a Dalimilu Markovi za krásné uplakané fotky. A moc děkuji Milanovi Hrstkovi za  bezplatný pronájem areálu  Brodský. Zdar  3. ročníku


Dovětek Jirky Kuřiny: Soutěžící z Broďáku odjížděli spokojeni a pozitiva určitě převládala. Chipy zpracování výsledků podstatně usnadní, ale nevyřeší úplně vše. Držím Tygrům palce, aby se jim další závody povedly ještě lépe.