Vydařený poslední den babího léta ve Slavkově

Po zahájení v první říjnovou neděli se zimní plavci vydali již po šesti dnech do Slavkova u Brna. Soutěž se samozřejmě konala za přísných bezpečnostních opatření. Navíc se již dalo očekávat, že další program sezóny bude zřejmě velmi výrazně zredukovaný.

Předpověď počasí vyšla dokonale a hodinu po skončení soutěže se spustil pořádný slejvák. Jinak ale byl Svatý Petr milosrdný a ve slunečném bezvětrném počasí nám vytvořil pro soutěž ideální podmínky. Pořadatelé se dokonale vyzbrojili teploměry a dezinfekcemi a bezezbytku dodrželi všechny módní výstřelky poslední doby, po kterých se nám, věřme, nebude za rok ani trochu stýskat.

Vlastní soutěž připomínala ze všeho nejvíce hůře obsazené mezinárodní závody zimního plavání. Plavci byli předem podle teritoriálního hlediska rozdělení do „moravského“ a „českého“ půldne. U vody tak byli jen ti, kteří měli zrovna plavat. V dopoledním moravském bloku se představilo 12 plavců Hané a po dvou z Univerzity Olomouc a Sigmy Hodolany. Ty pak doplnilo 43 domácích závodníků. Soutěž byla zahájena již v 9:30 hodin a po dopoledním boku následovala přestávka v délce jednoho fotbalového poločasu.

V početně chudším českém půldnu se představilo 28 plavců I.PKO Praha a všichni další plavci z českých klubů. Z celkových 105 soutěžích z deseti oddílů se 62 přihlásilo na kilometrovou vzdálenost. Nejvíce obsazenou tratí tak byl podle očekávaní mužský kilometr se 41 plavcem. Loňské prvenství obhájil Rostislav Vítek (plaval pochopitelně dopoledne), před Jakubem Kočařem, Jirkou Polanským, Lukášem Gráblem a Vítem Polanským. Mezi 21 ženami se podle očekávání prosadila Šárka Landsmannová, před Magdou Okurkovou, Václavou Benešovou (obě Fides), Danou Zbořilovou (Haná) a další domácí plavkyní Eliškou Podmelovou.

„Martin DUBINA“
bude doplněno o fotografie do neděle